PRVI IZVIĐAČKI IZLETI U SATNICI ĐAKOVAČKOJ

Članovi odreda izviđača „Jazavac“ krenuli su još prošlog tjedna s izviđačkim šetnjama i aktivnostima u prirodi.

Nakon što je prethodno održano nekoliko izviđačkih sastanaka na temu kako se pripremiti i ponašati na izviđačkim izletima i šetnjama, krajem prošlog tjedna, prva grupa izviđača krenula je na svoju prvu šetnju.

Tako su najmlađi uzrasti ( poletarci) koji čine izviđačku  grupu „Sivi vuk“ krenuli u šetnju do obližnjeg šumarka.

Osim same šetnje i prilike da u prvim pravim preprekama pokažu svoj timski duh, najmlađi izviđači naučili su još što je to signalizacija i osnove zorne signalizacije, ali i kako glase prva tri izviđačka zakona.

Samo tjedan dana poslije, stariji grupa izviđača (patrola „Lisica“ ) krenuli su na izlet na Dilj goru. Izviđači su se uspješno uspeli na vrh Čardak (421 m), a naučili su i kako se koriste putni znakovi, osnove topografije i orijentacije te kako izgleda i čemu služi planinarska markacija. Pri povratku na izletište Vračica, prvi put su i samostalno podigli svoj prvi šator, a naravno ništa nije moglo proći bez mesnih delicija na žari.

I mlađi i stariji uzrasti tako su postavili osnovne temelje za nastavak kvalitetnog rada. Sljedeća aktivnost planirana je za sredinu petog mjeseca kada će se izviđači uputiti na svoj prvi dvodnevni izlet gdje će prisegnuti izviđačku zakletvu i zasluženo staviti izviđačku maramu oko vrata.

P1130345 P1130396 P1130363 P1130341 P1130337 P1130334