Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Dana 25.studenoga 2019. povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, te u sklopu provedbe projekta Policijske postaje Đakovo, održano je predavanje zaposlenim ženama u projektima koji se provode kroz „Program zapošljavanja žena – Zaželi.“

Predavanju su nazočile zaposlenice iz ukupno tri projekta koja se provode na području Općine Satnica Đakovačka; zaposlenice Općine Satnica Đakovačka, zaposlenice Udruge žena Cicika, zaposlenice Lokalne akcijske grupe Strossmayer, njih ukupno 27 koje brinu o ukupno 135 korisnika s područja Općine Satnica Đakovačka.

Teme ovoga predavanja bile se prilagođene poslu koji ove zaposlenice obavljaju a najviše se odnosi na:

  1. Zaštitu starijih osoba od prijevara
  2. Sprječavanje nasilja u obitelji
  3. Predaja oružja iz domova pojedinaca.

S obzirom da su zaposlene žene u svakodnevnom kontaktu sa starijim osobama, one su u najvećoj prilici pojasniti im sve ono loše što se može dogoditi ukoliko u kuću puštaju strance, isto tako mogu im ukazati na opasnost držanja oružja u kućama, također zaposlene žene su one koje će prve primijetiti jesu li starije osobe žrtve jednog od oblika nasilja.

Specifičnost ovog predavanja je u tome što se želi potaknuti žene koje trpe bilo koji oblik nasilja (fizičko, psihičko, spolno, ekonomsko) da isto prijave nadležnim institucijama.

Komentiraj

Skip to content