Program zapošljavanja žena – ZAŽELI, projekt “Uključimo ih u društvo”

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić uručili su Općinskom načelniku Željku Šimiću 01. prosinca 2017. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu programa zapošljavanja žena „Zaželi“.

Naš projekt „Uključimo ih u društvo“ je financiran iz Europskog socijalnog fonda te će trajati punih 28 mjeseci. Cilj ovog projekta je zaposliti 10 nezaposlenih žena, od kojih će se svaka brinuti o 5 osoba koje su stare, nemoćne ili u nepovoljnom položaju stoga se može reći kako će Općina Satnica Đakovačka u 23 mjeseca rada žena na projektu osigurati kvalitetnu svakodnevnu skrb za 50 osoba i to u udobnosti vlastitog doma.

Kako bi se zaposlenim ženama olakšala mobilnost, Općina Satnica Đakovačka je provela nabavu bicikala za svih 10 zaposlenih žena, na taj način žene će brže doći do svojih korisnika te će se povećati vrijeme u kojem će pružati pomoć
korisnicima. Osim zapošljavanja, velika pozornost se posvećuje organiziranom obrazovanju kojeg pohađaju svih 10 žena, nakon čega će dobiti javne isprave o stečenom obrazovanju.

Žene će početi sa radom 1. ožujka 2018. godine u trajanju od 23 mjeseca, na taj način će se pomoći ženama koje su najugroženija ciljana skupina da dobiju početnu podršku za rad i stvaranje boljih uvjeta za sebe i svoja domaćinstva.

Završetkom projekta planiraju se ostvariti glavni ciljevi, a to su zapošljavanje 10 žena koje se nalaze u nepovoljnom položaju na tržištu rada, te pružanje skrbi i poboljšanje kvalitete života starijim i nemoćnim osobama na području Općine Satnica Đakovačka.

Komentiraj

Skip to content