Projekt “Uključimo ih u društvo faza II”

Općinski načelnik, Željko Šimić, dana 18. lipnja 2020.godine potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Uključimo ih u društvo – Faza II, kodni broj UP.02.1.1.13.0164 koji se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Vrijednost projekta je 928.250,00 kn, projekt traje ukupno 18 mjeseci.

Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Đakovo te Hrvatski zavod za zapošljavanje regionalni ured Osijek.

Provedba projekta započela je danom potpisa Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava. Projektom Uključimo ih u društvo – faza II kodni broj projekta – UP.02.1.1.13.0164 zaposleno je 10 žena, pripadnica ciljne skupine koje su započele s radom 01. kolovoza 20200. godine, te radile 12 mjeseci zaključno sa 31.srpnja.2021.

Ovim projektom obuhvaćeno je 67 krajnjih korisnika koji su stari i nemoćni ili su osobe u nepovoljnom položaju. Zaposlene žene svakodnevno su pružale usluge pomoći u kući krajnjim korisnicima, te obavljale poslove , dostave namirnica, pomoći u pripremi jednostavnih obroka, održavanje čistoće stambenog prostora, pranje i glačanje rublja, ostale usluge pomoći u svrhu održavanja kućanstva, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni i osobnom izgledu, pomoć u socijalnoj integraciji, posredovanje u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i dr.), pružanje psihosocijalne podrške korisnicima kroz razgovore i druženje, pratnja i pomoć različitim socijalnim aktivnostima, te druge poslove vezani uz skrb starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Svakom od 60 krajnjih korisnika jednom mjesečno isporučeni su paketi higijenskih potrepština u iznosu od 5o kuna, a paketi sadržavaju deterdžente za čišćenje i proizvode za osobnu higijenu.

10 pripadnica ciljne skupine uspješno je završilo edukaciju i steklo javnu ispravu koja će im u budućnosti pomoći pri zapošljavanju.
Završetkom projekta ostvareni su planirani ciljevi , a to su zapošljavanje i obrazovanje za 10 žena pripadnica ciljne skupine, a koje se nalaze u nepovoljnom položaju na tržištu rada, te pružanje skrbi i poboljšanje kvalitete života starijim i nemoćnim osobama na području Općine Satnica Đakovačka

općina plakat 2020 (1)

 

Skip to content